Faderen, Sønnen & Heldighånden

Faderen sønnen og heldighånden er en lokal trio, som spiller forskellige hjemmelavede og færdigbyggede numre. Syng med på omkvædet og dans til verset. Sav, klaver, harmonika og guitar er bare et par af de instrumenter der kan opleves.

Lørdag kl.10.40 på gårdscenen

Loulie Sun & Klavess

Loulie Sun og Klavess Larsen, er en duo, der favner en bred palet inden for musik og sangskrivning. Latin/brasil har længe været fokus i Loulie Sun Orchestra og The Saffaii.

Loulie’s sange, gør det enkle stort og de varme arkorder healer hjerterne hos de lyttende. Klavess binder det hele sammen med sin helt egen opsætning af cajun, hihat, guitar og banjo, som han på forunderlig vis, ene mand forener.

Loulie Sun: Vokal, guitar.
Klavess Larsen: Banjo, guitar, kor, fodperkussion/cajun

Lørdag kl.12.00, på gårdscenen

Loulie Sun & Klavess
John og Charlie

John og Charlie

I løbet af lørdagen vil John og Charlie vil underholde børnene og andre barnlige sjæle.

Lørdag eftermiddag i haven

Rasmus Storm

Gunnar Feilberg og Rasmus Storm er begge sangskriver og præsenterer egne kompositioner ledsaget af Laura Skyum på cello. Musikken er centreret om den gode melodi og den gode tekst.

Lørdag kl.13.15 på gårdscenen

Rasmus Storm
Musikzag

Musikzag

“Musikzag”, er en gruppe, der arbejder med mange slags fløjter, akkompagneret af guitar.

“Musikzag”´s historie begyndte med et møde imellem de mest rutinerede blokfløjteelever fra forskellige fynske musikskoler.

Efterhånden som tiden er gået, har gruppen fået sin specielle musikalske profil og har tiltrukket folk, som har lyst til at arbejde med den musik vi spiller i “Musikzag” !

I dag har gruppen en fast besætning og arbejder hele tiden videre med at udvikle vores ide om, hvordan man kan arbejde med både traditionel- og utraditionel musik på blokfløjter og irske whistles.

“Musikzag”´s musik er melodisk og let tilgængelig. Repertoiret er hovedsageligt præget af folkemusik, ikke mindst keltisk musik, og en stor del er arrangeret-, og i nogle tilfælde også skrevet af gruppens instruktør, Carsten Rosenlund.

Gruppens lyd er unik, farvet af en instrumentering man ikke lige ser hver dag: blokfløjter i mange størrelser, irske whistles, sækkepibe og guitar.

Gruppens størrelse (aktuelt: 6 musikere), giver mulighed for et dynamisk lydbillede, der spænder fra stille til storslået. Pia Gommesen, Buster Mølborg, Charlotte Bay Pettersson, Bente Petersen og Helle Fjølner-Larsen som alle spiller forskellige typer- og størrelser fløjter (blokfløjter/irske whistles). Carsten Rosenlund er instruktør og spiller ofte guitar og lejlighedsvist fløjter og lille sækkepibe

“Musikzag” spiller også musik fra det “klassiske” blokfløjte repertoire: renæssance- og barokmusik, og filmmusik, som f. eks. temaer fra “Titanic”, “Tornfuglene” eller “Ringenes Herre”, kan ligeledes dukke op i vores repertoire, som repræsenterer både tradition og fornyelse.


Lørdag kl.14.30 i kirken

Robert, Hans Henrik og børnene fra Håstrup friskole

Børnene fra Håstrup friskole vil op til festivalen lære forskellige kendte folkedanse og sanglege.

På festivalen byder børnene op til dans i haven, akkompagneret af Robert Nielsen (musiklærer på Håstrup friskole) og Hans Henrik Pedersen (tidligere musiklærer på Håstrup friskole).

Lørdag kl.15.15 i haven

Robert, Hans Henrik og børnene fra Håstrup friskole
Folk Noise

Folk Noise

Folk Noise, er Syddansk Folkemusik Talentskoles, junior orkester. Orkesteret er til dagligt ledet af Jørgen Dickmeiss, Jonas Kongsted og Peter Sund. Melodier og sange er udvalgt og arrangeret af lærergruppen og eleverne. Hvert år mødes elever og lærere en række lørdage og slutter året af med en weekend camp, der munder ud i et brag af en koncert.

Til koncerten på Storm Folkefestival, deltager en del af eleverne og koncerten ledes af Anders Ringgaard Andersen og Thorkil Fonnesbech.

SFT er støttet af Statens Kunstfond, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune.

Lørdag kl.16.15 på gårdscenen

Folkemusiklauget Fynboerne

Lauget har eksisteret i over 40 år. Der er en meget aktiv kerne af 10-15 spillemænd m/k og dansere, der mødes mindst en gang om ugen siden 2003 på Vestre Skole i Odense. 

Spillemandsmusikken til dans skal overleve ind i næste årtusinde. Ved at mange mennesker oplever dansens glæder til levende spillemandsmusik tror vi på, at den også vil gøre det. Den skal ikke kun findes på nogle gamle mørnede bånd i et for længst glemt arkiv. Det skal ikke være sådan, at unge mennesker ikke kan finde nogen steder, hvor de kan lære at danse til de gamle melodier.

Læs mere på www.fynboerne.dk

Lørdag kl.16.45 på gårdscenen

Folkemusiklauget Fynboerne
Anna Aagaard & Frey Klarskov

Anna Aagaard & Frey Klarskov

Violinisten Anna Aagaard stammer fra Haastrup-egnen og har derfor altid haft interesse for områdets folkemusiktraditioner.

Duoen Aagaard/Klarskov spiller en blanding af nykomponeret og traditionel musik, både efter Rasmus Storm, men også efter Mette Marie Jacobsens nodebog.

Mette Marie, også kaldet Methea, var datter af Faaborg-købmanden Poul Kinafarer, der havde Rasmus Storm ansat, og hun fik i 16-års fødselsdagsgave en nodebog, der stadig findes bevaret.

Anna og Frey har sammen med bandet Abild tidligere udgivet en cd med musik fra denne bog.

Anna Aagaard – violin, sang
Frey Klarskov – guitar, diatonisk harmonika, sang

Lørdag kl.18.00 på gårdscenen

Årslev Spillemandslaug

Årslev Spillemandslaug spiller op til dans.

Lørdag kl.19.30 på gårdscenen

Årslev Spillemandslaug
CO2

CO2

CO2 der spiller spillemandsmusik og elsker at spille højt og hurtigt består af:
– Inge Marie Højmann (violin)
– Jane Dabelsteen (violin)
– Hanne Bornefelt (violin)
– Rene Van der Pals (bas)
– Torben Mikkelsen (guitar)

CO2 har en masse spændende numre med i tasken, og inviterer alle der vil spille med op på scenen.

Lørdag kl.20.30 på gårdscenen

Vandreklitten

Vandreklitten spiller op til dans. Det folkelige band spiller både hjemmelavet protest sange og mere kendte melodier.

Spillemændene er lokale og stærkt påvirket af de sydfynske alpers tynde luft. Spring på scenen med dit instrument og spil med.

Lørdag kl.22.00 på gårdscenen

Vandreklitten
Sognepræst Rikke Godtfredsen

Sognepræst Rikke Godtfredsen

Rikke er præst i Håstrup og Jordløse kirke og vil står for høstgudstjeneste i Håstrup kirke om søndagen. Anna Aagaard og Frey Klarskov ledsager gudstjeneste med Rasmus Storms folkemusik. Udover det, giver Rikke en rundvisning i Lutherlund, som er Håstrup kirken ny anlagt sansehave.

Rundvisning i Lutherlund lørdag kl.15.15 ved kirken, og Høstgudstjeneste søndag kl.10.00 i kirken

Harmonivognen

Draget af spilleglæde, de lyse nætter, det frie trubadurliv og på tvivlsomme barnevogns hjul, drager Harmonivognene hvert år afsted – til en ø eller landsdelfor at fyldes med musik og fantastiske mennesker. Vi spiller for folk og fæ, kør og hunde, for mad på de fineste resturanter og en skarp på de skumleste værtshuse. I kan forvente en uforudsigelig og humørfyldt oplevelse, med historier fra 8 år på landevejen, selvskrevne sange, 4 stemmig harmonier og en korcert i øjenhøjde.

Harmonivognen består af: 
(sidste mand ude af hængekøjen) – Niels Christian Christiansen
(med de rappeste replikker) – Jens Hell-Lindgren
(best til at charme penge i hatten) – Thorkil Fonnesbech
(med den mindste blære) – Martin Spens

Søndag kl.10.45 på Gårdscenen

Harmonivognen
Hanne Askou

Hanne Askou

Hanne Askou en aktiv musiker i de danske orkestre og på den danske kammermusikscene. Hun har virket som assistent i de fleste danske orkestre, og har gennem mange år haft en tilknytning til Randers Kammerorkester. I over 15 år har hun dannet fast duo med instrumentet accordeon. Sammen med den norskfødte accordeonist Frode Andersen har hun udgivet tre cd’er i eget navn, med duoens fortolkninger af danske sange og salmer og nordisk folkemusik.

Gennem research til nyt repertoire for duoen og via gamle studiekammerater fra Folkemusiklinjen på konservatoriet, blev hun opmærksom på potentialet i musikken fra Rasmus Storms Nodebog. Duo Askou//Andersen har indspillet fem numre derfra på udgivelserne “Som en forårsnat” (2014) og “Vinterens Stemme” (2016).

Til STORM Folkefestival holder Hanne foredrag om Rasmus Storm samt fællessang.

Foredrag søndag kl.12.00 i kirken og fællessang kl.13.30 på gårdscenen

Sylfide

Bag Sylfide står sanger, sangskriver og harpenist Helene Tungelund. Sangene og melodierne er vokset ud af den nordiske folke- og spillemandstraditions rolighed og hjemmelighed, og favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet.

Sylfide er et nyt skud på den unge nordiske folkescene, der i disse år oplever stor medvind. Med vokal og nyskrevet dansk lyrik i front, gives der plads til sjælefulde ord, krystalklar vokal og sfærisk harpespil.

Søndag kl.12.30 på Gårdscenen

Sylfide
Rasmus gruppen

Rasmus gruppen

Siden 1983 har folkemusikgruppen Rasmus genskabt dansk folkemusik fra 1700-tallet. Det startede med en masse gode melodier fra Rasmus Storms nodebog (1760) – og senere er det blevet til musik fra alle de andre danske spillemandsbøger fra 1700-tallet: Brødrene Bast, Svabonius, Erik Jensen og mange flere.

Rasmus spiller musikken i egne arrangementer for violiner og kontrabas, jævnligt krydret med andre strygeinstrumenter. Musikken er meget anderledes end det, man normalt forstår ved dansk spillemands- eller folkedansemusik. Men Rasmus håndterer melodierne med solid basis i en traditionel, dansk spillemåde. Selv om Rasmus oftest spiller musikken til koncert, er det derfor i høj grad dansemusik – med al den energi og det drive, der hører til denne genre.

”Rasmus” består af Ove Andersen (violin), Lars Lilholt (violin), Michael Sommer (violin, bratsch, cello, oktavviolin), Bent Melvej (violin og bratsch), og Benny Simmelsgaard (kontrabas). Alle rutinerede musikere og folkemusikere med et langvarigt forhold til dansk og international folkemusik.

Søndag kl.14.00 på Gårdscenen